آشنایی با ۶ نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

آشنایی با ۶ نرم افزار  کاربردی و برتر طراحی گرافیک

مطالعه این مقاله مخصوصا برای مبتدیان  ضروری و بسیار کاربردی می باشد.

یک سایت با طراحی بی نظیر و جذاب و در عین حال استاندارد می تواند رویای شخصی باشد که می خواهد صاحب وب سایت شود و هم اینکه می تواند برای مخاطبانِ آن سایت تجربه ای لذت بخش ،در لذت بردن از وب سایت داشته باشد.این نوع فرم و طراحی برای این وب سایت مطمئنا وظیفه  کسی ست که خود را طراح گرافیک وبِ واقعی میداند. خوب در اینجا به این موضوع نمی پردازیم که مشخصات طراح گرافیک واقعی در هر زمینه ی طراحی ، چیست و چه باید باشد.بلکه میخواهیم به معرفی ۶ نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک بپردازیم.
درست است، اشاره اول من به طراحی ، در مقوله ی طراحی وب بود، اما در جریان باشید در هر زمینه ی طراحی به مانند طراحی وب سایت می بایستی استانداردهای مشترکی را در نظر گرفت.امروزه دیگر مانند قدیم بطور عمومی کمتر می بینیم که کسی روزنامه بخواند و یا برای یادگیری و جستجوی هر چیزی از کتابها یا مجلات استفاده شود.مردم بیشتر از اینکه کتاب بخوانند یا بدنبال روزنامه باشند ، در فضای مجازی و اینترنت سوالات خود را جستجو می کنند و یا اخبار را پیگیر هستند.پس درست به اندازه ی کلمات و محتوا ، طراحی سایت و یا پوستر و هر پروژه ی طراحی که در دست داریم اهمیت دارد.یکی از دلایل آن این نکته است که (بطور عمومی و به غیر از مخاطبانی که می دانند چه نیازی را جستجو می کنند) ، برای مخاطبان عمومی یک طرح جذاب و چشم نواز می تواند انگیزه ای برای راضی شدن توجه به محتوای آن طرح باشد .
برای ایجاد یک طرح جذاب و یا طراحی یک وب سایت جذاب (برای شما که طراح هستید ) به یک نرم افزار یا ابزار طراحی گرافیک درست و حسابی و حرفه ای مرتبط به موضوع طراحی تان نیاز دارید ، تا بتوانید با تصاویر و متن و هر اطلاعاتی که برای طرح مورد نظر در دست دارید ، یک طرح استاندارد و جذاب را طراحی کنید.
اگر شما در زمینه طراحی گرافیک ، تازه وارد و یا علاقمند هستید من به شما اطلاعات مناسب و بدردبخوری را در رابطه با ۶ نرم افزار مهم طراحی گرافیک ارائه می کنم که می دانم به همین دلیل هرگز من را هم از یاد نخواهید برد، به این دلیل که با یکدیگر احساس لذت بخشی را از کشف اطلاعات در این رابطه تجربه میکنیم.
الان نوامبر  ۲۰۱۹ (آبان ماه ۱۳۹۸) است و من در این زمان این لیست را ارائه می کنم.شاید در سالهای آینده لیستی بهتر از لیست من نیر فراهم آید.

۱- Adobe PhotoShop
۲- GIMP
۳- Adobe Illustrator
۴- Inkscape
۵- CorelDraw
۶- Adobe InDesign

۱-Adobe Potoshop
فتوشاپ محصولی از شرکت بزرگ ادوبی ADOBE

آشنایی با 6 نرم افزار  کاربردی و برتر طراحی گرافیک

نرم افزاری که با فونداسیون اصلی ویرایش عکس بنا شده و در ابتدا هدف از تولید این نرم افزار ویرایش عکس و تولید افکت بر روی تصاویر  در فضایی دیجیتال بر اساس قوانین پیکسل بوده است که به مرور این توانایی قدرتمند تر شده و امکاناتی دیگر نیز به آن افزوده شده مانند رسم الگوهای بُرداری در فضای پیکسلی و یا ابزار ۳D در  درونِ یک نرم افزار طراحی ۲D در فضای پیکسلی که من به شخصه همیشه از ارادتمندان به این نرم افزار بوده و هستم و خواهم بود.
فتوشاپ امکانات بی نظیر و خوبی را به دنیای طراحی دیجیتال برای ما به همراه آورد.مانند : ویژگیهایی نظیر:
کنترل پرسپکتیو ، فرم دهی به اشکال و یا تغییر سایز آنها و همینطور چرخاندن و تغییر دید و زاویه تصاویر.امکانِ لایه بندی بسیار حرفه ای و رد عین حال ساده، امکان الگو برداری و یا تصحیحِ تصاویر با ابزاری به نام کلون استمپ (Clone Stamp Tool)  و زیر مجموعه ی آن.و همینطور در بخشی حرفه ای تر برای ویرایش تصاویر با نام کانال نیز می توان ویرایش های فوق حرفه ای را بر روی تصاویر اعمال کرد.
فتوشاپ نرم افزاری ست که با امکانات کامل برای سیستم عامل های ویندوز و مکینتاش تولید شده.البته اپلیکیشن هم نیز برای اسمارت فون ها و دیگر سیستم عاملها دارد که کامل نمیباشند.
برخی دیگر از امکانات این نرم افزار :
روتوش تصاویر ، چرخش و تغییر زاویه تصاویر
اصلاح رنگ و نور تصاویر توسط بخشی به نام آدجاستمنتزها
برداشتن لکه ها و یا همسان سازی بخشی از تصویر با کلون استمپ
تغییر رنگبندی لایه ها بر روی یکدیگر و یا ادغام رنگ آنها با بخشی به نام مودینگ (Mode)
فیلترهای افکتی و رنگی مختلف و متنوع
پشتیبانی از تصاویر خام دوربین های دیجیتال یا به اصلاح پشتیبانی از فرمت RAW

مزایا:

  • بسیار کاربردی و یادگیری بسیار سریع به دلیل محیط روان و ساده
  • پر از ابزارهای کاربردی برای طراحی گرافیک دو بعدی در هر زمینه ای
  • بهبود عملکرد ابزارها در ورژنهای ۲۰۱۹ به بعد
  • سازگاری کامل با تبلتهای نوری که میتوان برای روتوش از آنها استفاده کرد و همینطور تقاشی دیجیتال.

معایب:

  • مهمترین ایراد این است که لایسنس دائمی ندارد و لایسنسِ زمان دار فقط به اکانت طراح ، در سایت ادوبی داده میشود.
  • در حال حاضر برخی از ابزارها از نوار تنظیمات برخوردار نیستند (که خبر دار شدم قرار هست در آینده این مورد ارائه شود)
  • استفاده زیاد از منابع سخت افزاری سیستم که گاهی در سیستم های معمولی باعث هنگ شدن می وشد.

پانوشت: من طرفدار پرو پاقرص فتوشاپ هستم ولی توضیحاتی که دادم بدور از طرفدار بودنم بود.
با توجه به تجربه من در کل هر شخصی که در ابتدا میخواهد به سمت طراحی گرافیک بیاید بطور اتوماتیک و غریزی فتوشاپ اولین انتخاب او خواهد بود.

۲-GIMP
نرم افزار طراحی گرافیک گیمپ

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

نرم افزاری که به مانند فتوشاپ برای ویرایش تصویر مناسب است و آن را جایگزینی برای فتوشاپ می دانند.ابزارهای حرفه ای که در این نرم افزار ارائه شده نه تنها برای طراحان گرافیک بلکه برای عکاسان نیز ایده آل می باشد.ویژگی های ابزاری که برای دستکاری تصاویر و ویرایش آنها در این نرم افزار وجود دارد بسیار پیشرفته هستند.ابزارهای این نرم افزار منعطف هستند و کار با آن برای کاربران سخت نخواهد بود ، استفاده از گیمپ می تواند در بخش چاپ و نشر نیز موثر باشد.این نرم افزار برای سیستم عاملهای ویندوز، مکینتاش،لینِکس و سیستم عاملهای دیگری نیز ارائه می شود.
هنوز ویژگیهای مهمی وجود دارد که در این نرم افزار بهینه نشده است اما برای یک مبتدی که میخواهد به دنیای دیجیتال طراحی وارد شود ، بدون شک این نرم افزار انتخابِ درستی خواهد بود.
به نظر شخصی من تفاوت های زیادی بین گیمپ و فتوشاپ وجود دارد.

مزایا:

  • فضای کاری و محیطی نرم افزار جذاب و استاندارد است.
  • استفاده آسان در کار کردن با نرم افزار
  • کارکرد سخت افزاری سیستم با استفاده از گیمپ مختل نمی شود.

معایب:

  • هنوز هم باگ و اشکالاتِ کدنویسی زیادی دارد
  • گزارش شده که با تبلتهای مانیتوری سینتک وکام به سختی هماهنگ می شود.

۳- Adobe Illustrator
ایلستریتر محصولی از شرکت بزرگ ادوبی ADOBE

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

اگر قصد دارید به طراحی لوگو و نماد و یا وکتور سازی بپردازید و ایلستریتر را نشناسید و یا با آن کار نکرده باشید قول میدهم ابزارهای کاربردی بی نظیری را از دست داده اید.طراحی لوگو و وکتور سازی در فضای بُرداری با نرم افزار ایلستریتر  یکی از ده ها توانایی این نرم افزار محبوب و ویژه می باشد.برخی از طراحان هنوز هم فکر میکنند فتوشاپ و ایلستریتر شبیه به هم هستند.این تصور کاملا اشتباهی ست. اگر شما به فتوشاپ علاقه دارید و بر روی کامپیوتر خود آن را نصب کرده اید و هنوز  هم ایلستریتر را نصب نکرده اید پس هنوز نمیدانید که چه اشتباهی را مرتکب شده اید.
به نظر شخصی من هر طراح گرافیکی بایستی فتوشاپ و ایلستریتر را در کنار یکدیگر استفاده کند ، یکی از مزایای استفاده از همزمان از نرم افزارهای ادوبی درکنار هم ، لینک بوده و متصل بودن این نرم افزار ها به یکدیگر است.
ایلستریتر به نظر من بهترین نرم افزار در زمینه طراحی وکتور در فضایِ بُرداری دو بعدی و سه بعدی می باشد، گرچه می دانم طرفدارنِ کارِل دِراو  با من شاید هم نظر نباشند.
ایلستریتر برای سیستم عاملهای ویندوز و مکینتاش تولید شده است.

مزایا:

  • ابزار بسیار ساده و جذاب
  • یادگیری این نرم افزار در دوره مقدماتی بسیار ساده و سریع می باشد.
  • در اختیار داشتن پنل لایه بندی بسیار پیشرفته و پر کاربرد که در یک نرم افزار بُرداری نعمت بزرگی ست.

معایب:

  • نداشتن لایسنس دائمی
  • هنوز هم در بخشی از ابزارهای پیشرفته این نرم افزار باگ و عملکرد نادرستِ ابزار و هنگ شدن وجود دارد.
  • در ورژنهای CC به بعد نیاز به سخت افزار کامپیوتر بروز شده برای عملکرد درست نرم افزار

۴- Inkscape
نرم افزار طراحی گرافیکی اینک اسکِیپ

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

اینک اسکِیپ نرم افزاری ایده آل برای علاقمندان به هنرهای بُرداری ست که عموما در قالب فرمتهای SVG مورد استفاده دارند.(البته نرم افزاری مثل ایلستریتر هم از SVG بطور کامل و حرفه ای پشتیبانی میکند).
این نرم افزار برای سیستم عامل های ویندوز ، لینِکس و مکینتاش تولید شده است.در واقع فرقی نمیکند که طراح حرفه ای باشید یا طراح مبتدی ، برای استفاده در فضای بُرداری و ایجاد تصاویر و طرح های خود این نرم افزار بسیار ساده و کاربردی ست.
بطور کلی در یک کلام ، این نرم افزار برای وکتور سازی یکی از نرم افزارهای خوب ، کارآمد و ساده است.فرمت های EPS نیز در این نرم افزار باز میشود.

مزایا:

  • این نرم افزار رایگان است
  • داشتن فیلترهای جذاب
  • داشتن ابزار سطل رنگ
  • امکان ویرایش کد های فایل SVG

معایب:

  • عملکرد این نرم افزار کُند است.

۵- CorelDraw
نرم افزار طراحی گرافیک کارِل دِراو

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

آیا طراح گرافیک تازه کار و مشتاق به طراحی هستید و آیا بدنبال یک نرم افزار برای طراحی لوگو ، طراحی نشانه ، وکتور سازی و خلق طرح هایی حتی پیچیده هستید.پس من به شما میگویم فقط ایلستریتر را نصب و استفاده کنید و کارِل دِراو را فراموش کنید! نه  نه !صبر کنید شوخی کردم.درست است که من شخصا با کارِل دِراو هیچ میانه ای ندارم اما نمی توانم قابلیت های شگفت انگیز و بسیار بی نظیر این نرم افزار را انکار کنم. کارِل دِراو نیز مانند ایلستریتر  یک نرم افزار بُرداری به حساب می آید.در کارِل دِراو بوم شما با اندازه ی بی نهایت است درست مثل نرم افزار مهندسی اتوکد و در کارِل دِراو  اندازه ی شخصی سازی شده تان در مرکز این بوم برای ذخیره سازی و چاپ قرار دارد.
کارِل دِراو را می توان یک ویرایشگر طراحی گرافیک صنعتی دانست برای همین من فکر میکنم مقایسه  آن با ایلستریتر از پایه اشتباه هست.برای همین است که کارِل دِراو یه نرم افزار گرافیکی بی نظیر به شمار می رود.مثلا برای کار با دستگاه های برش CNC و یا کاتر پلاتر ها ، کارِل دِراو بهترین انتخاب با امکانات حیرت انگیز و بسیار کاربردی می باشد.
در عین حال نیز می توانید کارهای ابتدایی طراحی گرافیک را نیز با این نرم افزار انجام دهید.
اگر یک کاربر مبتدی در کارِل دِراو هستید و می خواهید کار کردن با این نرم افزار را یاد بگیرید ، پروسه ی یادگیری این نرم افزار جذاب نخواهد بود تا زمانی که از آن سر دربیاورید.اما اگر باحوصله و علاقمند باشید ، بعد از یادگیریِ این نرم افزار میتوان گفت با قابلیتهای ویژه و انحصاری که در این نرم افزار وجود دارد حظّ وافری خواهید برد.

مزایا:

  • محیط کاربر پسند و روان
  • در دسترس بودن فیلم های آموزشی آنلاین این نرم افزار در درونِ نرم افزار
  • قابلیت فعالسازی لایسنس دائمی و یا اشتراک اکانتی
  • قابلیت روان کارکردن موس در حین ترسیم اشکال بُرداری

معایب:

  • فقط برای سیستم عامل ویندوز تولید شده است (تا الان که ۲۰۱۹ هست)
  • یادگیری پیچیده برای مبتدیان
  • نَویگِیشِن بسیار پیچیده (واقعا خیلی کسل کننده هست)
  • پیچیدگی در کار کردن با ابزار براش
  • پیچیدگی در خیلی از بخش های ابزارها در این نرم افزار(قبل از یادگیری حرفه ای)

۶- Adobe Indesign
ایندیزاین محصولی از شرکت بزرگ ادوبی ADOBE

آشنایی با 6 نرم افزار کاربردی و برتر طراحی گرافیک

ایندیزاین با حمایت و پشتیبانی شرکت بزرگ ادوبی پیشرو در طراحی گرافیک مخصوص مجلات وکتاب آفلاین و آنلاین طراحی شده.این نرم افزار برای طراحی و صفحه آرایی مجلات و کتاب در قالب های PDF و فرمت های دیگر که مخصوص ایندیزاین است بسیار بی نظیر و پیشرفته است.اگر می خواهید طراحی گرافیک را در زمینه ی طراحی مجله کار کنید به نظرم ایندیزاین می تواند اولین انتخاب باشد.البته در نرم افزارهای دیگر هم می توان مجله طراحی کرد ولی هرگز امکانات اختصاصی ایندیزاین را برای این کار نخواهید داشت.
بطور کلی ایندیزاین برای طراحی مجله،کتاب ، بروشور ، کارت ویزیت و ست اداری و طراحی هایی از این دست و همینطور چیدمان یک کتاب یا مجله مناسب می باشد.امکاناتی نظیر بهره مندی از خدمات Behance و  typekit نیز در اختیار کاربر قرار می دهد برای اشتراک گذاری و متصل شدن به اینترنت .البته برای عضویت های این چنینی بایستی عضو وی آی پی ادوبی باشید.

مزایا:

  • ترکیب طراحی گرافیکی ساده است و کیفیت خروجی بسیار بالا.
  • روند یادگیری این نرم افزار خیلی پیچیده نیست و ساده به حساب می آید
  • بهره مندی از امکاناتی باور نکردنی در محیطی نسبتا ساده.

معایب:

  • محدودیت ابزار برای انواع طراحی
  • این نرم افزار در زمره نرم افزارهای قدرتمند به شمار نمی رود
  • برای ویرایش عکس امکانات محدودی دارد زیرا نرم افزار ویرایش عکس نیست
  • نداشتن لایسنس دائمی.

بسیار خب، پس شما به عنوان یک فرد علاقمند به طراحی توانستید شناختی کم با نکاتی کلیدی از ۶ نرم افزار مهم طراحی گرافیک بدست بیاورید.
لازم است بدانید نرم افزارهای زیادی در این رابطه وجود دارد که من فقط ۶ مورد پرکاربرد و مهم را به شما گفتم.

لیست کوتاهی از دیگر نرم افزار ها را در ادامه برایتان ذکر می کنم.

  1. Serif Drawplus
  2. Xara Xtreme
  3. Corel PaintShop
  4. Corel PhotoImpact
  5. Cyberlink
  6. Sumopaint
  7. Vector
  8. Google Sketch-up
  9. Cinema 4D
  10. Affinity Designer
  11. ACDSEE Photo Editor
  12. Paint.net

جمع بندی و نکته مهم آخر:
برای طراحی گرافیک از کدام نرم افزار یا ابزار طراحی گرافیک استفاده می کنید؟
به عنوان یک طراح گرافیک ، دانستن اینکه از کدام نرم افزار طراحی گرافیک استفاده می کنید بسیار مهم است. با داشتن تعداد زیادی نرم افزار موجود ، انتخاب صحیح آن کار ساده ای نیست. طراحی وب سایت ، طراحی پوستر، طراحی ست اداری، طراحی بیلبورد، طراحی لوگو ، نقاشی دیجیتال و بسیار موضوعات طراحی دیگر که وجود دارد ، برای هر کدام یک نرم افزار مناسب با آن وجود دارد.
خیلی از افراد علاقمند و یا طراح های نسبتا کاربلد را میشناسم که از فتوشاپ به عنوان یک نرم افزار همه کاره استفاده میکنند.درست است که فتوشاپ بخاطر داشتنِ قابلیت های بی نظیرش می تواند واقعا یک نرم افزار همه کاره باشد ، اما فراموش نکنید این در زمانی ست که شما به ابزار دیگری دسترسی ندارید که به سراغ یک آچار همه کاره می روید.نه در شرایط فعلی که برای هر موضوع طراحی، یک نرم افزار تخصصی وجود دارد.
تنبلی را کنار بگذارید و در یادگیری نرم افزار مورد نیازتان خود را محک بزنید.
اگر نظری در این مورد دارید با من و بقیه به اشتراک بگذارید.
منتظر شنیدن نظر ارزشمندتان هستم.

به این مطلب چند ستاره می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *